کد خبر 280853
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۷

فریبرز عرب‌نیا در مراسم تقدیر از فعالیت هنری‌اش گفت: ارزش اصلی زندگی‌ام از مردم است، نه از کسانی که قرنهاست خوابند.

گروه فرهنگی مشرق، مراسم تقدیر از دو دهه فعالیت هنری فریبرز عرب‌نیا عصر روز گذشته در فرهنگ‌سرای ارسباران برگزار شد.
 
اوج فعالیت هنری فریبرز عرب‌نیا با فیلم «ضیافت» ساخته مسعود کیمیایی رقم خورد و بازی او در این فیلم یکی از بهترین بازی‌های جشنواره چهاردهم فیلم فجر بود.
هنرنمایی عرب‌نیا در فیلم سلطان وی را به هنرمندی بی‌بدیل تبدیل کرد و این نقش‌آفرینی تا حدی خوب بود که منتقدان ماهنامه فیلم بازی او را بهترین بازی جشنواره پانزدهم فیلم فجر دانستند.
 
بازی قابل قبول او در فیلم «جهان‌پهلوان تختی» و«شوکران» هر دو ساخته بهروز افخمی و بازی متفاوت و بسیار دشوارش در فیلم «شیفته» فریبرز عرب‌نیا را به‌عنوان یکی از چهره‌های برتر دهه هفتاد سینمای ایران معرفی کرد.
 
علاوه بر این فریبرز عرب‌نیا بیش از پنج سال از عمر هنری خود را برای بازی در سریال پربیننده «مختارنامه» صرف کرد که به‌گفته اکثر کارشناسان در ایران و کشورهای عربی یکی از بهترین بازی‌های خود را انجام داده است.
 
همچنین عرب‌نیا امسال در نقش شهید چمران در آخرین اثر ابراهیم حاتمی‌کیا "چ" حضور دارد. این بازیگر در مسیر اعتلای فعالیت فرهنگی‌اش، اولین کارگردانی خود را در قالب یک سریال 5قسمتی به‌نام «رنگ شک» کلید زده که مراحل پیش‌تولید را در مرکز سیما فیلم می‌گذراند.
 
در مراسم تقدیر از فریبرز عرب‌نیا داوود میرباقری کارگردان مختارنامه و هنرمندانی چون سعید پیردوست، بهزاد خداویسی، امین زندگانی، آرش مجیدی، معصومه آقاجانی، افشین زارعی بازیگر تئاتر و حسن اسدی فیلم‌بردار درباره ویژگی‌های همکاری با فریبرز عرب‌نیا صحبت کردند.
 
داوود میرباقری: اگر همراهی عرب‌نیا نبود «مختارنامه» عقیم می‌ماند
 

داوود میرباقری به‌عنوان کارگردانی که 7 سال تجربه همکاری با عرب‌نیا در سریال مختارنامه را داشت، درباره وی گفت: تجلیل از آقایی عرب‌نیا شایسته ایشان است و باید زودتر از این موارد اتفاق می‌افتاد. ایشان 7 سال به‌طور مستمر و با سختی در یک کار تاریخی حضور داشتند و این احتیاج به همت بسیاری دارد. اگر عشق و انگیزه ایشان به هنر نبود، به نتیجه فعلی نمی‌رسیدیم.
 
میرباقری یادآورشد: اگر یک بازیگر بتواند تا این اندازه عشق و انرژی و طراوت خودش را طی 8 سال حفظ کند، سخت و پیچیده است. تا به حال مجالی برای پاسخ این میزان ازخودگذشتگی و ایثار پیش نیامده بود. بدون شک اگر همراهی و همدلی ایشان نبود، «مختارنامه» عقیم می‌ماند.
 
کارگردان مختارنامه عنوان کرد: ماعادت کردیم به آنچه سر صحنه اتفاق می‌افتد، قانع باشیم و تخیلاتمان را کاهش دهیم اما آنچه در «مختارنامه» اتفاق افتاد، فراتر از بضاعت ما بود و این دلیلی جز علاقه نمی‌تواند داشته باشد. کار عرب‌نیا بسیار سنگین‌تر بود و چیزی در حدود 500 سکانس بازی داشتند و در 90 درصد لوکیشن‌های سنگین و پرتحرک حضور داشتند. همه اینها به‌دلیل همان جوهره، عشق و انگیزه بود که فکر می‌کنم توانستیم کاری را بسازیم که برای مدتها در حافظه تاریخی مردم بماند.
 
وی افزود: 8 سال همسفری و همکاری با عرب‌نیا از نابترین و زیباترین لحظات عمر هنری‌ام تا به اینجاست. قبلاً بسیار به من توصیه کرده بودند که ایشان فرد بداخلاقی است و امکان همکاری وجود ندارد. وقتی می‌خواستیم «مختارنامه» را از قسمت‌های بیابان شروع کنیم، از تهران تا کاشان با هم رفتیم و عرب‌نیا چکیده دریافت خودش را از شخصیت به من توضیح داد. در تمام این سالها هیچ‌گاه پیش نیامد که حتی یک بگومگوی لفظی داشته باشیم. او برای هر پلان برنامه داشت و کمترین اصلاحات را با بازی عرب‌نیا داشتم.
 
میرباقری تشریح کرد: عرب‌نیا بسیاری از لحظات مختارنامه را برایم تبدیل به خاطره کرد و سختگیری او بیشتر براساس تأثیرگذاری روی کیفیت کار است. عمده اختلاف او با دیگران به‌دلیل همین دیدگاه است. این مسأله در شرایط هنری جامعه ما بسیار مغتنم است که یک بازیگر روی نگاه و حرکتش فکر می‌کند.
 
خوش‌رزم: عرب‌نیا فرد سختگیری در کار است

 
بهروز خوش‌رزم تهیه کننده سریال «رنگ شک» درباره همکاری با عرب‌نیا توضیح داد: 3 ماه است که با ایشان تجربه همکاری در مینی‌سریال «رنگ شک» را دارم. ایشان انسان بسیار سختگیری بودند و به چیزی جز آنکه می‌خواستند فکر نمی‌کردند.
 
رضا درستکار: اصرار بر استانداردها عرب‌نیا را متمایز می‌کند
 
رضا درستکار به‌عنوان منتقد و مجری نیز درباره عرب‌نیا گفت: آنچه وی را از دیگران متمایز می‌کند اصرار بر استانداردها و نگهداری است. پل نیومن به‌دلیل بداخلاقی مارلون براندو ظهور کرد. مارلون براندو حاضر نمی‌شد در هر فیلمی بازی کند و تهیه کنندگان به‌دنبال پل نیومن که شباهت بسیاری به براندو دارد، می‌روند. سختگیری براندو باعث می‌شود که در سینما یک رشد هم اتفاق بیفتد و از معدود دفعاتی است که یک بدل به‌تدریج تبدیل به اصل می‌شود، عرب‌نیا چنین ویژگی‌ای در کار دارد.
 
سعید پیردوست: عرب‌نیا تداعی کننده قهرمان و ضدقهرمان در سالهای گذشته است
 
سعید پیردوست نیز با اشاره به همکاری با عرب‌نیا در 2 فیلم «گرگ و میش» و «برگ برنده» خاطرنشان کرد: من عرب‌نیا را به‌عنوان برادر کوچک‌ترم دوست دارم و در هرجایی صحبت از بازیگری است، همیشه بازی او را ترجیح داده‌ام. من بازیگر یا ضدقهرمان در فیلم را در بازی عرب‌نیا دیدم و او این قالب‌های نقش قدیمی را برای ما زنده کرد. شاید فیلم «گرگ و میش» رتبه بالایی نداشته باشد اما باعث دوستی ما شد و فیلم دوم «برگ برنده» بود و بازی عرب‌نیا هیچ‌وقت از خاطرم نمی‌رود.
پیردوست بیان کرد: آرزو می‌کنم عرب‌نیا در این سینما پایدار و برقرار باشد. واقعاً احتیاج به روحیه و تداوم ارتباط دارد که یک شخص طی 6 سال متوالی یک فیلم‌نامه سنگین را عهده‌دار شود. امیدوارم کوچک‌ترها این موضوع را از فریبرز بزرگ یاد بگیرند.
 
خداویسی: عرب‌نیا بیش از بداخلاق بودن، جدی است
 

بهزاد خداویسی به‌عنوان همبازی عرب‌نیا در فیلم «ضیافت» گفت: سال 70 با فیلم «من زمین را دوست دارم» با عرب‌نیا آشنا شدم تا اینکه به فیلم «ضیافت» رسیدیم. روزها و شبهای سختی را در «ضیافت» گذراندیم و حتی یک بار ندیدم که ایشان گلایه کند. در یک شب سرد برفی در فرودگاه موزه هوایی کار داشتیم و حتی فوکوس دوربین فیلم‌برداری کار نمی‌کرد.
 
خداویسی افزود: او بیش از بداخلاق بودن، جدی است و به‌نظرم بداخلاقی با جدیت تفاوت دارد و حساسیت بیش از همه روی کارش است.
 
زندگانی: بداخلاق‌هایی که حتی تحمل یک ماه «مختارنامه»را نداشتند، بسیارند

 
در ادامه برنامه تقدیر امین زندگانی بازیگر نقش مسلم‌بن عقیل در «مختارنامه» درباره کار با وی توضیح داد: افتخار همکاری با عرب‌نیا در «مختارنامه» از جمله تجربه‌های تکرار نشدنی است و چند دهه باید بگذرد تا تکرار شود. امیدوارم ایشان با حضورشان مدرس اخلاق بازیگری باشد. یادمان باشد که جدیت، احترام به هنر و کار را نباید با بداخلاقی اشتباه بگیریم. افراد بداخلاق بسیارند که حتی یک ماه هم نمی‌توانستند در «مختارنامه» حضور داشته باشند.
 
متأسفانه به‌دلیل حضور نشریاتی که قلم به مزد هستند و به‌روز می‌نویسند تا به‌جای گذران فرهنگ، عمرشان را بگذرانند. امیدوارم افرادی مثل عرب‌نیا باشند تا بتوانیم صحبتی برای نسل آینده داشته باشیم.
 
معصومه آقاجانی: تحلیل عرب‌نیا از نقش باعث آمادگی ما روبه‌روی دوربین شد
 

معصومه آقاجانی به‌عنوان یکی دیگر از بازیگران سریال «رنگ شک» توضیح داد: دیدن اینکه کسی در این فضاست که عاشقانه کارش را ادامه می‌دهد و هیچ‌چیز زائدی در اطرافش وجود ندارد، باعث افتخار است. عرب‌نیا آن‌چنان برای تحلیل نقش صحبت می‌کرد که نشانه تجربه بود. وقتی جلوی دوربین رفتیم آماده بودیم و این تحلیل‌ها قبلاً کارکرد خودش را به اثبات رسانده بود.
 
مجیدی: هیچ‌کس جز عرب‌نیا شایسته نقش «مختار» نبود

 
آرش مجیدی نیز از جمله بازیگرانی است که در مینی‌سریال عرب‌نیا بازی می‌کند و درباره او بیان کرد: من فقط چند سکانس «مختارنامه» را دیدم و بدون تعارف هیچ‌کس جز عرب‌نیا نمی‌توانست آن نقش را بازی کند. قبل از کار به من هشدار می‌دادند مواظب باشم که مسأله‌ای پیش نیاید و آماده بودم و پیش خودم منتظر یک درگیری بودم. یک بار برداشت‌ها زیاد شد و منتظر بودم اما هیچ اتفاقی نیفتاد.
 
حسن اسدی فیلم‌بردار و افشین زارعی بازیگر تئاتر نیز هرکدام در انتهای گفت‌وگو درباره تجربه همکاری با عرب‌نیا صحبت کردند.
 
فریبرز عرب‌نیا: ارزش اصلی زندگی‌ام از مردم است

 
فریبرز عرب‌نیا که از طرف همبازی‌های خود تقدیر شد، به‌عنوان آخرین فرد سخنران روی سن آمد و پس از تشویق‌های طولانی حضار گفت: نمی‌دانم چه باید بگویم اما دوستانم روی صحنه صحبت‌هایی کردند که فکر می‌کنم برای سالهای طولانی حالم از شنیدن آن خوب باشد و احساس کردم از قبیله عشقم، و کاش همه شما جای من بودید. نمی‌دانم باید از چه‌کسی تشکر کنم اما این را با اعتقاد بیان می‌کنم که نسبت به من لطف داشتند و ضعفهایم را به زبان نیاوردند. شاید ضعفهای من از قوتهای من کمتر نباشد اما چیزی در وجودم است که می‌توانم به آن ببالم و آن این بود که راه را با اعتقاد آمدم و الآن افرادی را در کنارم دارم که ممدّ حیات هستند.
 
وی عنوان کرد: اگر اینجا ایستادم به‌دلیل این است که ارزش اصلی زندگی‌ام از مردم است و نه از کسانی که قرنهاست که خوابند. خوشحالم این قدردانی به‌واسطه همکارانی است که شریک لحظه‌های خوب و بد من هستند. افرادی بعد از 30 سال کنارم هستند که افتخارات زندگی من هستند.
 
در پایان مراسم تعدادی از هنرمندانی که با عرب‌نیا همبازی بودند، به‌همراه داوود میرباقری، مسعود فروتن، عمار تفتی، الیکا عبدالرزاقی و شهرزاد کمال‌زاده روی سن آمدند و لوح تقدیر باشگاه فیلم تهران، تصویری از عرب‌نیا که هنرمندان امضا کرده بودند و خودنویسی از جنس طلا را به وی اهدا کردند.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    من یکی که اون جمله رو درک نکردم... «ارزش اصلی زندگی‌ام از مردم است، نه از کسانی که قرنهاست خوابند.» این جلمه یعنی چی و منظورش از کاسنی که قرنهاست خوابند یعنی کیا؟
  • ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۸
    0 0
    من عاشق فریبرز عرب نیام.ایشا.. .همیشه سلامت و موفق باشه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس